tisdag 30 november 2010

Olika sömnproblem för olika människor

Fan vi behöver hjälp!

Min sambo har betsämt att det är natt här klockan 21,00-08,00 och då ska man sova. Jag är 23 år så det är normalt då. Men på sista tiden har det börjat bli problem. Jag klarar inte att somna med en gång, ibland dröjer det enda till klockan tio! Min sambo tycker det är väldigt jobbigt när jag säger att jag inte vill sova, för han behöver ensamtid säger han. Han brukar låsa sovrumsdörren utifrån så jag inte kommer ut och sen säger han NU SKA DU SOVA, DET ÄR NATT fyra gånger. Sen ser han på TV med hög volym och skiter i om jag ropar på honom.
Sen är det lite olika. Ofta lägger han sig vid halv tolv och då vaknar jag. Jag brukar säga hej och då märker han att jag är vaken så då säger han NU SKA VI SOVA, DET ÄR NATT fyra gånger.
Sen vaknar jag ibland när jag bli för kall eller för varm eller för att jag ligger dåligt eller för att han snarkar eller för att jag drömt, eller för att jag råkat rulla och dunka skallen, eller för att jag har magknip, men om jag låtsas som ingenting så jag inte väcker honom går det ofta bra. Ibland om jag ligger länge vaken blir jag lite hungrig på ett knäckebröd, men på natten äter man inte. Då är det också väldigt svårt att somna om.

Det värsta är att jag har börjat vakna varje natt klockan 4-5 och är kissnödig. Min sambo har ju nyckeln så jag kan inte gå på toan. Om jag väcker honom säger han NU SKA VI SOVA, DET ÄR NATT fyra gånger och om jag fortsätter tjata sätter han in öronproppar. Det är omöjligt att sova då. Ofta ligger jag vaken till 7 innan jag somnar om och när min sambo väcker mig klockan 8 är jag inte alls utvilad, utan jättetrött och ledsen.
Ibland vaknar jag lite innan 8 och det är tråkigt, men om jag ligger väldigt stilla och tyst så jag inte väcker honom går det bra.

Enda gångerna i livet som jag sovit hela nätter utan att vakna ibland är när jag varit stenfull, men det blir så dyrt att supa ner mig varje kväll. Det gör egentligen inte mig nåt att vakna ibland för när jag ser min sambo bredvid och vet att han inte är arg somnar jag ofta om igen, men ibland behöver jag krypa intill honom och känna hans värme. Men min sambo tillåter inte det, han säger att det är tortyr att inte sova hela natten utan att vakna. Han säger att det är normalt att sova som en klocka och aldrig vakna när man inte ska.

Vad gör vi för fel?

JA, jag är ironisk.
JA, jag syftar på AWs metoder.
JA, jag tycker det är ren idioti, varför fattar man inte att alla dagar och alla nätter är olika? Vem fan somnar och vaknar på exakt samma tid varje natt? Varför kräver man att små, små barn ska göra det?
________________________________________________

Läste detta på Familjeliv. Helt underbart skrivet. Kände att jag bara var tvungen att dela med mig nu i dessa sömnsvårighetstider.

4 kommentarer:

 1. Haha, gud ett tag började jag på allvar undra :)

  SvaraRadera
 2. vem är AW?
  anna walgren.
  men hon e ju psykad.
  skulle jobba på ett sånt där rumänskt barnhem kanske... eller bo där.

  lyssna på din inre röst AW känner ju inte ditt underbara barn.

  SvaraRadera
 3. Etiketten på detta inlägg är Skojigheter, skulle också kunna skriva ironi eller galenskaper.

  SvaraRadera
 4. Så himla bra skrivet! Detta ska jag dela med mig utav till mina marsmorsor. Tänker på er ofta när jag är trött eftersom barnet inte tycker om att sova längre. Tänker på er som har det jobbigt på riktigt och känner att jag inte borde klaga. Kramar till er!!!

  SvaraRadera