fredag 19 november 2010

I desperat behov av sömnhjälp!

Ända sedan vår son föddes har söm varit en ständig kamp. Både dagtid och nattetid. Vi har testat en mängd olika sätt för att få honom att somna utan gallskrik och sen sova mer än tre timmar på rak. Dagtid kan han sova allt från 10 minuter till tre timmar i ett sträck. Oavsett hur mycket eller lite han sover på dagen blir nattningen densamma. Och hur blir den då? Han fäktar och slåss med hela kroppen, skriker som om någon skulle misshandla honom. Och detta oavsett om vi är hos honom, han ligger själv eller vi försöka vyssa honom i famnen. När han vaknar på natten somnar han sällan om snabbt. Ofta tar det tid, ibland upp mot två timmar. Under den tiden går det från gallskrik till glädje. Men oftast är han väldigt ledsen och skriker. När han är glad så kan detta vara precis när som helst på natten och det är inte alls läge då att besvara hans vakenhet eftersom det ju är mitt i natten och han borde sova.

Vi är nu i desperat behov av hjälp för att få rätsida på hans sömnproblem som inte bara är hans sömnproblem utan även våra. Att få sova max tre timmar i sträck, oftast mindre, sedan hans födsel tär otroligt. Alla tips mottages! Har du inga tips att ge kanske du känner någon som inte läser min blogg men skulle kunna ha tips - skicka dem hit till min blogg. SNÄLLA!

7 kommentarer:

 1. Hej Sussie!
  Sarah Anderhov (fd Lindén) här. Vilken tråkig situation ni befinner er i, det är inte lätt. Jag har inte själv erfarenhet av att sonen inte sover (vi får väl se hur den kommande dottern vill ha det...) men jag vet att min kusin var som Eli när han var liten. Det enda som hjälpte honom att somna var att hans föräldrar höll honom i famnnen och liksom svepte honom fram och tillbaka, alltså från sida till sida, ganska häftigt. Hoppas du förstår hur jag menar. Då blev han lugn och somnade till slut :) Vet inte alls om det funkar för er men värt ett tips i alla fall. Jag hoppas att det löser sig för er. Kramar

  SvaraRadera
 2. Åh, gumman vet inte vad jag ska säga för jag vet att ni provat så mcyket redan men jag lider med dig. Jag tycker ni ska ta någon av era föräldrar som får passa honom för en natt så att ni kan sova ut en hel natt. Inte för att det löser alla problem, men ni behöver det! Hade du provat kiropraktorn? har för mig att ni gjort det... Om inte, ring ommedelbart dit! Är öroninflammationen bättre nu?

  Hade jag inte varit så höggravid så hade jag tagit honom för en natt...

  Men detta kommer inte var för alltid, det kommer bli bättre även om de orden känns långt borta.

  Tänker på dig och ring om du vll prata av dig!

  PUSS Å KRAM!

  SvaraRadera
 3. jag önskar att jag visste.
  somnar han i vagnen ?
  somnar han i bilen?
  har inte bvc något att säga?
  kan ni inte turas om att ta honom varannan natt.
  den som får privilegiet att sova sover i ett annat rum än bus babyn.
  typ i gästrummet.
  han kommer antagligen lära sig att sova så småning om... kanske när han är i puberteten.
  jag tror att ni måste få sova en hel natt var varannan natt.

  eller så får ni lämna in honom på lagning.

  puss å lycka till.
  och jag hoppas att han kommer kunna somna här hemma hos oss med 8 pers i en tvåa ;/

  SvaraRadera
 4. Läste nåt i Metro häromdan.
  http://www.metro.se/se/misc/pdf/2010-11-17/SESTO_2010-11-17.pdf
  (s.16-17)

  Vet inte om det är nåt att ha. Kritiseras här: http://nattensbibliotek.wordpress.com/2010/11/17/anna-wahlgrens-sova-hela-natten-metod/

  Önskar att jag kunde hjälpa till!
  Kramar

  SvaraRadera
 5. Ett besök hos min sjukgymnast i Svarte med Eli skulle kanske hjälpa... hemsida är www.maria-sjukgymnast.se. Om du vill kan du ringa eller maila henne innan, hon är supergullig och kan känna av hans problem. ;-)

  David hade också problem att slappna av när han skulle somna när han var mindre.
  David hade ont i kroppen och sprang konstigt så Maria hjälpte honom, rättade till hans bäcken bland annat så han belastade rätt och nu så är han mycket lugnare...

  Tänker på er och hoppas hoppas snart att det vänder. Är superjobbigt att inte få sova... känns som man kan bli tokig men det löser sig ska du se på någotvis ...

  Kram Sofia

  SvaraRadera
 6. Haj Sussie!

  När jag läser vad du skriver så tänker jag genast på öronen! Vi hade det jättejobbigt med Gabriels öron till han fick insatt rör! Har ni kollat upp öronen??? Vi fick ofta natta Gabriel halvt sittandes i sin vagn och då brukade han sova bra! Jag känner verkligen med er, för man behöver sin sömn för att fungera som människa!

  Knus

  SvaraRadera
 7. Kolla öronen som Tanja säger. Min man hade det problemet när han var liten och sov ingenting nästan. När de fixade öronen blev allt bättre. Och kanske kan det vara en idé att gå till någon som jobbar med alternativmedicin.

  kramar dorro

  SvaraRadera