lördag 29 december 2012

Gravidnojja

Jag håller på att bli tokig. Tänker så mycket katastroftankar just nu. Troligtvis är det hormoner som spökar men ni får väldigt gärna lugna mig!

Min barnmorska sa vid inskrivningen att det var ok att äta fisksushi vilket jag har gjort ett par gånger under graviditeten. Jag minns från de två tidigare graviditeterna att man ska undvika vakuumförpackade smörgåspålägg. Denna gången har jag inte varit så noga med det. Tror dock att jag har fryst in skinkan ett par dygn innan jag ätit den, men minns ju liksom inte nu vad jag gjorde för 15 veckor sedan.

Så nu nojjar jag över att jag ätit något olämpligt som gett bebis en listeria- eller toxoplasmainfektion.

Jag nojjar också över att bebis ska dö av psd sent i magen. Jag nojjar över att bebis ska vara sjuk på något annat sätt. Jag nojjar hela tiden, dag som natt. Drömmer dessutom att min älskling lämnar mig. Det är ju i och för sig inget jag nojjar över eftersom jag vet att han är upp över öronen förälskad i mig. Men ja, jag är i den där jobbiga fasen av graviditeten när jag nojjar.

Hur har du ätit under dina graviditeter? Hur mycket ska man oroa sig och hur mycket ska man följa råden från slv?

2 kommentarer:

 1. Hej där!
  Trots att det är min första graviditet och jag borde lyssna blint på barnmorskan så har jag faktiskt syndat nät det gäller maten. Någon liten bit brie har trillat ner i magen, lika så tonfisk och svärdfisk när vi var på semestern. Jag är inte så glad i köttpålägg så det har inte varit något större problem att hålla sig borta ifrån. Jag tror inte att bebisen tagit någon skada, jag menar jag lever och min mamma hade inga restriktioner.

  Har samma nojjor som du dock, drömmer nog varannan natt att sambon är otrogen mot mig, antar att det hänger ihop med att man börjar bli rund och känner sig mindre attraktiv :-) Fast att sambon lovat mig att jag är världens finaste fortfarande. Psd försöker jag förtränga bort men visst oroar man sig att något ska vara fel där inne. Alla dessa nojjor hör till, min bm sa till mig när jag skrev in mig och var orolig för missfall att detta är bara början, du kommer oroa dig för bebisen resten av livet för alltid är det något.... så det är väl bara att vänja sig och försöka tänka bort det.

  Kram Emma

  SvaraRadera
 2. uch. gravid e inte roligt. roligare sen när bebben e påutsidan. då oroar man sig med. men man kan iallafall se bebis.
  jag fick ett stetoskop av min man när jag nojade över bebis 2 (den efter missfallet) då kunde jag hitta hans hjärtljud och det lugnade mig.

  SvaraRadera