torsdag 20 december 2012

Fan vad fega vi är!

Min syster är nu på väg att flytta från ett land till ett annat, tillsammans med sin man och deras två barn. Det är inte första gången. Min syster har på åtta år bott på tre olika platser i världen. Visst, det är inte utan att tårar har fälts och ångesten tagit över men de har genomfört det!

Min familj då. Vi vågade oss från en liten håla i Småland till en liten håla i Skåne för snart fyra år sedan. Efter det har vi vid flertalet tillfällen pratat om att flytta till olika ställen i Skåne men även utomlands. Men vi är för bekväma. Vågar inte. Tänker på hur barnen skulle må.

Ja, tjena så olika det kan vara.

Hur långt hade du vågat flytta?

3 kommentarer:

 1. hade jag kunnat välja så hade jag låtit bli att flytta någonstans alls. men jag är så i min personlighet. tror att minst ett av mina barna hade mått bäst att vara på ett ställe.
  men det är en personlighets grej.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker de som flyttar långt, utomlands eller inte är väldigt modiga. Att börja om på nytt känns svårt. Är nog också lite för bekväm av mig. Och osäker.

  När jag var yngre hade jag bestämt mig för att jag skulle bo utomlands, åtminstone plugga utomlands. Öhm, jag kom ju inte så långt från hembygden precis. ;-) Men än är inte livet slut och även om jag kanske inte kommer att plugga utomlands så kan jag ju göra annat.

  Det låter ju bra hur som helst. ;-D

  Blir lite nyfiken på vad är som gör att de flyttar så långt och ofta. Jag har mycket att lära av de som vågar antar jag. :-)

  SvaraRadera
 3. Nenna. De flyttar bland annat pga makens jobb. Har andra i min närhet som också flyttat en massa pga makens jobb. Så du får ta ett snack med S och tvinga honom till ett sådant jobb så att ni inte har något val ;)

  SvaraRadera