fredag 7 december 2012

26 +4

Har varit hos min läkare på specialistmödravården idag. Troligtvis det sista besöket den här graviditeten. Eller förhoppningsvis, ska det nog heta.

Jag är GBS-bärare (Grupp B Streptokocker) och har haft blödningar från vecka 7 fram till vecka 25. Men nu verkar blödningarna ha stabiliserats. GBS är inte så mycket att göra något åt så länge jag inte har några symptom på exempelvis urinvägsinfektion eller att jag får mycket sammandragningar. Jag måste dock, som alla GBS-bärare, behandlas intravenöst med antibiotka under förlossningen för att bebis inte ska bli sjuk. Bebis kan nämligen bli riktigt, riktigt sjuk annars.

Men. Läkaren kollade bebis idag och allt såg så fint ut. Han kollade också ungefärlig vikt på bebis just nu som låg på lite drygt 900 g. Så bebis blir ingen stor bebis, utan en nätt och lagom liten godbit.

Efter ultraljudet berättade läkaren att jag inte behöver göra fler extrakontroller! Jag har nämligen varit på kontroll med 2-3 veckors mellanrum sedan v 7. När jag lämnade sjukhuset idag greps jag av sådan enorm glädje och kärlek. Längtar något enormt efter att få se vår bebis och få hålla bebis i min famn. Det tickar på nu och det är bara lite mer än 13 veckor kvar tills bebis är beräknad!

1 kommentar:

  1. 13 veckor tihi...
    det e ju ingenting.
    hejja dig och hejja lilla pluttis

    SvaraRadera