tisdag 14 juni 2011

Sonens besvär

Så ja! Nu verkar det som att vi går mot en lösning. Sonens besvär har ju pågått sedan födseln och läkarna har tyvärr inte lyssnat på våra önskemål om diverse provtagningar. De har gjort en massa missar och varit klumpiga men också lyhörda vid vissa tillfällen. Om jag är bitter, jo en aning...

Men i alla fall. Till saken. För snart två veckor sen var vi hos hans läkare igen. Hon lyssnade bra och förstod att jag inte orkade vara vaken 2-4 timmar/natt med en gallskrikandes pojk vid min sida. 7 nätter i veckan. Vecka ut och vecka in. Hon föreslog att vi skulle testa Theralen.

Lite om Theralen (från Fass.se):

Theralen har lugnande och sömngivande egenskaper. Theralen motverkar illamående och kräkningar. Theralen lindrar allergier och har även klådstillande egenskaper.

Theralen används vid orostillstånd och sömnstörningar hos barn (över 2 år) och vuxna. Beteenderubbningar hos barn (över 2 år). Kräkningar hos barn (över 2 år). Klåda och allergier. Theralen används även som lugnande medel före narkos.

Orostillstånd och andra symtom till följd av alkoholmissbruk eller narkomani.

Men fy för! Aldrig att jag ger mitt barn detta. Och nä, det gjorde jag ju inte heller. Jag och mannen var rörande överens. Men det vi gjorde, i samråd med läkaren, var att ge honom en medicin mot magsyror. Han kräks fortfarande fast att han började gå för länge sen. Han har nämligen haft problem med omogen magmun sen start. Men inte tillräckligt stora problem för att göra något åt det, som läkarna uttryckt det vid mängders med mängders tillfällen. Men så är inte fallet längre. För andra gången får han medicin som dämpar magsyrorna. Han kräks fortfarande men han mår bättre och vaknar inte av sura uppstötningar om nätterna längre. Nästa steg är att gå ner med sond i hans mage för att mäta syrorna. Därefter avgörs det om han ska opereras.

Infektionen i magen är förhoppningsvis borta och ytterligare en sak till som jag inte nämnt innan ska uteslutas. Svaren får vi i nästa vecka.

Stackars liten har kämpat! Men nu så ska han få må bra!

2 kommentarer:

  1. Hoppas att det blir bättre nu då och att svaren visar något men att det på ett lätt sätt går att åtgärda! Kramen

    SvaraRadera
  2. aaaah. så bra att det funkar. hoppas detta är lösningen

    SvaraRadera