torsdag 16 december 2010

Flygångest är bara förnamnet

Jag är flygrädd. Och ångesten utlöstes nog av terroristattackerna i USA 2001. Jag har alltid tyckt att det varit jobbigt att flyga men sen dess har jag mått riktigt dåligt när jag eller någon jag älskar ska flyga. Självmordsbombaren i Stockholm förra veckan har satt igång allt igen. Att läsa att USA och Europa är under terroristhot och att det som hände i Stockholm ingår i de planerade attackerna känns fruktansvärt. Ja, jag vet att oddsen för att råka ut för en terrorist är extremt liten, men det är så fruktansvärt hemskt. Och att det skulle kunna hända i det redan ångestframkallande färdmedlet flygplan gör inte saken bättre.

Tanken är att jag och min familj ska flyga till USA i februari. Det är inte så långt kvar tills vi ska åka, men vi lyckas inte boka biljetterna för jag har sån sjuk ångest. Vill inte mellanlanda på diverse flygplatser eftersom jag inbillar mig att terrorrisken ökar på vissa flygplatser. Dessutom gillar jag inte att flyga oavsett tanken på terrorister så att boka en sån långflygning är riktigt, riktigt jobbigt.

Snälla ni, kan någon av er ge mig lite tips och idéer på hur vi ska lyckas boka flygningen, hur jag ska kunna slappna av i planet och hur jag ska koppla bort min oro angående terrorister?!

5 kommentarer:

 1. Hej. Jag råkade hitta din blogg via min man, han jobbar på samma jobb som din! Vilken trevlig blogg du har, kommer följa den. Jag har med en blogg som du gärna får kika i om du vill. Myboman.blogg.se

  SvaraRadera
 2. gör som han i sällskapsresan......jag kan flyga, jag är inte rädd ;)

  SvaraRadera
 3. kognitiv beteende terapi.

  annars har jag en kompis som kan skaffa piller för sånt där...

  men då får du hojta innan jag lämnar det här landet.

  SvaraRadera
 4. Piller är införskaffade... men dem löser inte själva problemet :(

  SvaraRadera